jún 15, 2023
97 Megtekintés
Rod Pod bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Rod Pod

Írta

A Rod Pod egy speciális horgászeszköz, amelyet a horgászok használnak a botok és orsóik stabil rögzítésére a vízparton.

A Rod Pod rendszer általában három vagy négy lábból, központi állványból és botállványokból áll, amelyek együttes erővel biztosítják a botok megfelelő elhelyezését és stabilizálását.

A Vikingcarp weboldalán számos Rod Pod található különböző horgász márkáktól, különböző árkategóriákban, így érdemes körülnézni a kínálatban, hogy mindenki megtalálja a számára ideális Rod Podot.

Rod Pod szettek

A Rod Pod szettek általában több komponensből állnak, amelyek együtt biztosítják a botok stabil rögzítését és alátámasztását a vízparton. A szettek pontos tartalma a márkától és típusától függően változhat.

Általánosságban elmondható, hogy a Rod Pod szettek tartalmazzák:

Állvány: Az állvány a Rod Pod központi része, amely a botot tartja. Általában alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készül, amely szilárd rögzítést és stabilitás biztosít. Az állvány állítható magassággal és hosszúsággal rendelkezik, hogy alkalmazkodni tudjon a különböző horgászati helyekhez.

Lábak: A Rod Pod lábak a sáros vagy egyenetlen talajon is stabil biztosítást jelentenek, hiszen általában rögzíthetők a talajhoz, például tüskékkel vagy csúszásgátló gumiborítással.

Botállvány: Ezek a tartók általában állíthatók és biztosítják a botok stabil pozícióját.

Hordtáska: A táska megkönnyíti a Rod Pod tartozékok védelmét és szállítását.

Fontos megjegyezni, hogy a szett kiegészíthető további tartozékokkal, mint például Rod Pod világítás, bite-figyelők vagy etetőtálca rögzítők, amelyek a horgász preferenciáitól és igényeitől függően változhatnak.

A Vikingcarp kínálatában elérhető a Prologic Spider 3 Botos Rod Pod és Goal Post készlet, mely tartalmaz: 4 db kihúzható lábat, 2 db kihúzható extra hosszú lábat, állítható fő vázat, csatos csatlakozót a kapásjelző és botrögzítők számára, valamint a hord táskát.

A Carp Spirit Rod Pod szett tartalma pedig: 1 db Rod Pod, 3 db bottartó villa, 3 db elektronikus kapásjelző, 3 db swinger, 1 db hordtáska.

Rod Pod márkák

A Vikingcarp kínálatában többféle horgász márkával megismerkedhetünk, amelyek különböző árfekvésű Rod Podokat kínálnak a horgászat szerelmeseinek.

A márkák közül kiemelkedő a Fox, a Carp Spirit, a Carp Zoom, a Cygnet, a Deplhin, a Prologic, a Mikado, a Nash, a Carp Academy és a Carp Expert.

A Rod Pod márkák kínálata és árfekvése között jelentős eltérések lehetnek, hiszen a márka hírneve és a termékek minősége is más és más.

A márka hírnevéből adódóan a Vikingcarp közkedvelt Rod Pod márkái a Fox, a Carp Spirit, a Prologic és a Delphin, ám jó minőséget kínál a a Cygnet és a Mivardi is.

A magasabb árkategóriájú Rod Pod márkák kiváló minőségű alapanyagokat használnak termékeik gyártásához, mint például a rozsdamentes acél vagy a prémium alumínium.

Az árakban tükröződik a funkcionalitás és a fejlett innováció használata is, így a magasabb árkategóriájú márkák termékei speciális funkciókkal és praktikus részletekkel is rendelkeznek.

Bojlis és feeder Rod Podok

A bojlis pontyhorgászat elsődleges célja a legnagyobb halak kifogása, amely akár több napot is igénybe vehet. Ezzel szemben a feederezés egy rövidebb idejű, finomszerelékes horgászati technika, feeder kosárral, aminek célja a halfogás.

A bojlizás alapjaiban változtatta meg a pontyhorgászatot és szinte már csúcstechnológiaként emlegetik a profi horgászok. A bojli, azaz ízesített „csodagolyó” fő alkotóelemei a különböző hal-, hús- és növényi lisztek, valamint olajok és különböző aromák. A bojlis Rod Pod horgászat során általában nehéz botokat és nagyméretű orsókat használnak, amelyek stabil rögzítést és megfelelő alátámasztást igényelnek. A bojlis Rod Podok specifikus kialakítása és jellemzői a bojlis horgászat igényeinek megfelelően lettek kifejlesztve, hogy segítsék a horgászokat a bojlis szerelék hatékony és sikeres használatában. Fontos azonban megjegyezni, hogy a bojlis Rod Pod kiválasztása mindig a horgász igényeitől függ, így érdemes figyelembe venni a márkák és modellek közötti különbségeket.

A feeder Rod Pod használata jóval kényelmesebbé teszi a botok elhelyezését, ugyanis több rögzítési lehetőséget is kínál. Előnye még, hogy könnyen összeszerelhető és szétszedhető, könnyű súlya miatt pedig gond nélkül szállítható.

Összefoglalás

A Vikingcarp széleskörű kínálatában megannyi Rod Pod termék található és a szemfüles vásárlók időről időre nagyszerű akciókkal is találkozhatnak, így érdemes körülnézni a weboldalon!

Cikk Címkék:
Cikk Rovatok:
Sport