nov 18, 2021
394 Megtekintés
Üzleti kapcsolatokat épít Kanadával a HEPA bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Üzleti kapcsolatokat épít Kanadával a HEPA

Írta

Kanada és Magyarország üzleti kapcsolatainak megerősítése, valamint új kapcsolatok kialakítása céljából Kanadába látogatott a HEPA, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség üzleti delegációja.

A delegáció Vancouverben folytatott tárgyalásokat, majd részt vett a Magyar Turisztikai Ügynökség, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, a Torontói Főkonzulátus és a Vancouveri Alkonzulátus közös rendezvényén, amelyen a magyar turisztikai szektort és a magyar gazdaságot mutatták be.

A kanadai partnerek között kanadai utazási irodák, élelmiszer-importőrök, vancouveri borügynökségek és az Air Canada képviselői voltak jelen.

A HEPA a Statcan adatai alapján közölte:

2020-ban a Magyarországról Kanadába irányuló export értéke közel 850 millió kanadai dollár volt, a behozatal Kanadából Magyarországra 63 millió kanadai dollárt tett ki. A magyar exportőrök 81 százaléka kis- és középvállalat.

2020-ban a kanadai kivitelben Magyarország öt fő exportcsoportját az autóipari termékek, fogyasztói javak, elektromos berendezések, gépek és alkatrészek, vegyianyagok és gyógyszerek alkották.

Közvetlen külföldi tőkebefektetések tekintetében Közép-Kelet-Európában Magyarország rendelkezik a legnagyobb kanadai portfólióval, értéke 9,7 milliárd kanadai dollár.

Forrás: MTI

Cikk Rovatok:
Külföld