nov 6, 2022
349 Megtekintés
Mellplasztika árak 2022-ben: milyen díjakra lehet most számítani? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Mellplasztika árak 2022-ben: milyen díjakra lehet most számítani?

Írta

Noha plasztikai műtétek esetében is fontos szempont lehet, hogy milyen költségekkel jár a beavatkozás, a mellplasztika ára alapvetően másodlagos tényezőnek számít.

Tekintettel ugyanis arra, hogy az egyes szolgáltatók díjszabásában nem fedezhető fel számottevő különbség, a döntésünket semmiképp sem érdemes ez alapján meghozni. Mivel a mellnagyobbítás a világ egyik legnépszerűbb szépészeti műtétje, a lehetőségek igen széles körűek, az elérhető implantátumok típusa és száma pedig évről évre növekszik. Ez egyben azt is jelenti, hogy a számunkra legideálisabb modell kiválasztása nem épp a legegyszerűbb feladat és azt minden esetben egy alapos igényfelmérés és elbeszélgetés előzi meg. A mellplasztika ára általában az előzetes konzultáció során dől el. Ennek a legfőbb oka, hogy minden eset más és más, a díjszabást pedig nagyon sok minden befolyásolhatja.

Mi történik, mielőtt a műtétre kerülne a sor

A mellimplantáció ma már rutinműtétnek számít, ám ezzel együtt egy rendkívül alapos felkészülés előzi meg. A konzultációk során a legfontosabb feladat a páciens elképzeléseinek leginkább megfelelő implantátum kiválasztása, ez természetesen minden esetben a kezelőorvos segítségével történik. Annak érdekében, hogy a végeredmény minden szempontból kifogástalan legyen, nem csak az optimális méret kardinális kérdés, de a jól megválasztott forma is döntő jelentőségű. A mellplasztika ára ráadásul csak minimálisan függ az implantátumtól, így mindenképpen a testalkatunknak és a kívánalmainknak tökéletesen megfelelő darab mellett szabad csak letenni a voksunkat. Miután megszületik az elhatározás, már csak a kötelező vizsgálatok vannak hátra. Ennek során EKG-t, laborvizsgálatokat, mammográfiát (illetve ehelyett 40 éves kor alatt ultrahangvizsgálatot) és mellkasröntgent végeznek, hogy megbizonyosodjanak egészségügyi állapotunkról. A teljes körű kórkép felállításához az esetlegesen meglévő alapbetegségeinkről, korábbi műtétjeinkről, illetve aktuális kezeléseinkről minden dokumentációt vigyünk magunkkal és azt adjuk át kezelőorvosunknak.

Miképp zajlik az operáció és mire figyeljünk a lábadozás alatt?

Amennyiben minden feltétel adott és az egészségi állapotunk is kifogástalan, kitűzésre kerül a műtét időpontja. Itt már nincs különösebb tennivalónk, mindössze a beavatkozás napjára előírt korlátozásokat kell betartanunk. Szerencsére az eljárás során alkalmazott technika is óriásit fejlődött az elmúlt évtizedekben, így ma már egy aprócska vágást ejtenek csupán és azon keresztül helyezik be az implantátumot az izom alá, illetve fölé. Ezt követően a sebet felszívódó varrattal zárják le. Ébredés után megfigyelésre bent kell maradnunk, ám ha minden rendben van, akkor az operáció másnapján már haza is térhetünk. A gyógyulás folyamata aránylag hosszadalmas és rendszeres kontrollvizsgálatokat igényel, ezeket természetesen a mellplasztika ára minden esetben tartalmazza. A beavatkozást követően két hónapig az érintett terület vizenyős és duzzadt lehet, ez idő alatt kompressziós melltartót kell viselni. A teljes gyógyulásig és a végső állapot eléréséig ennél is több idő is eltelhet, mindeközben kerülendő a napfény, illetve a szolárium, de a pontos instrukciókat és a szükséges óvintézkedések listáját minden esetben megkapjuk.

Ezért ne a mellplasztika ára alapján válasszunk

A fentiekből is jól látszik, miszerint a tökéletes végeredmény elsősorban az alaposságon és a szakértelmen múlik. Emiatt aztán létfontosságú, hogy döntésünk meghozatalakor a szakmai hátteret, a páciensek véleményeit és a referenciamunkákat tartsuk szem előtt. Noha vonzó lehet ha a mellplasztika ára alacsonyabb, ne felejtsük el, hogy kizárólag a tökéletes végeredménnyel lehetünk maradéktalanul elégedettek.

Cikk Rovatok:
Egészség