okt 12, 2023
96 Megtekintés
Miért olyan népszerű a gránit mosogató? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Miért olyan népszerű a gránit mosogató?

Írta

Aki követi a legújabb trendeket a lakberendezés terén, bizonyára hallott már róla, hogy a konyhákba a tervezők a gránitból készült mosogatókat ajánlják. Mivel valóban nagyon praktikus anyagról van szó, röviden áttekintjük, miért érdemes ezt választani a hagyományos kerámia vagy rozsdamentes verziók helyett.

A gránit karcállósága és egyéb jó tulajdonságai

A mosogatótálcák igen nagy igénybevételnek vannak kitéve minden konyhában, éppen ezért fontos, hogy az alapanyaguk kopás- és karcálló legyen. Nos, a gránit tökéletesen megfelel ezeknek a követelményeknek.

Nem véletlen, hogy a lakberendezési áruházak, például a Homelux webáruház gránit mosogatótálcái ennyire népszerűek. Sokkal hatékonyabb a munka olyan környezetben, ahol nem kell minden egyes mozdulatunkra figyelni: ezt garantálják az erős, ellenálló anyagból készült mosogatók.

Ráadásul ezeket a modelleket könnyebb tisztán tartani, tisztítani is. Egy kerámia mosogató esetében nem eshetünk neki a felületnek drótkefével, de még dörzsi szivaccsal sem, míg a gránit mosogatótálca karcállósága révén gyorsan és egyszerűen takarítható. Éles késeket, húsvillákat is nyugodtan mosogathatunk benne, nem tesznek kárt a felületben.

Sok helyen kaphatók olyan modellek is, amelyek hidrofóbok, azaz a felületük visszaveri a vízcseppeket, így azok gyorsan lecsepegnek és magukkal viszik a szennyeződéseket. Így súrolás sem válik szükségessé.

A kialakítás, ami meghatározó lehet

Nem egy háziasszonytól halljuk, hogy azért választott konyhájába gránit mosogatót, mert ez illett a helyiség stílusához. A gránit ugyanis egy nagyon könnyen alakítható, formázható anyag, így többféle mosogatótálca is készíthető belőle.

Kapható kerek és szögletes gránit mosogató is, de egy- és kétmedencés verzió is elérhető, csepegtetőtálcással is találkozhatunk. Ráadásul a színek között is dönthetünk! Például a Coast 25 egymedencés, csepegtetős gránit mosogató bézs és fekete színben is megvásárolható a Homeluxnál.

Mindig a konyha többi berendezése, a rendelkezésre álló hely és a stílus alapján döntsünk, milyen kivitelt választunk. Van, ahová a kerek, van, ahová a szögletes lesz a megfelelő.

Ne feledkezzünk el a kiegészítőkről sem!

A mosogatótálca semmit sem ér csaptelep nélkül, valójában a kettőt együtt, egy helyről érdemes megvásárolni. Vannak olyan webáruházak, ahol szettben is megkaphatjuk ezeket: erre is példa a Homelux Coast 25 gránit mosogató terméke, amelyhez Mona csaptelepet is adnak.

Az összhatás tekintetében fontos lehet, hogy fali vagy pultra szerelhető csaptelepet választunk, ez utóbbi a modernebb és praktikusabb. A gránit mosogatótálcákhoz is ez utóbbi illik jobban.

A mosogatótálca beszereléséhez érdemes szakembert hívni. Gyakran a konyhabútorral együtt kerül kiválasztásra a mosogató: asztalost hívjunk a szekrénybe való beillesztéshez és vízszerelőt a beüzemeléshez.

A gránit mosogatótálca ideális választás tehát akkor, ha modern konyhánkban szeretnénk kialakítani egy olyan környezetet, amely egyszerre szép és praktikus.

Cikk Rovatok:
Ingatlan