szept 12, 2023
47 Megtekintés
Miért keressük az almárkaként gyártott középkategóriás okostelefonokat? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Miért keressük az almárkaként gyártott középkategóriás okostelefonokat?

Írta

Vannak a piacon olyan okostelefon-gyártók, melyek nemcsak saját néven, de almárkákat is létrehozva, más brandet használva is piacra dobnak számos készüléket. Ezek jellemzően rövid időn belül nagyon keresettek lesznek. De mi áll emögött? Ennek jártunk utána ebben a cikkünkben.

Almárka alatt gyártott okostelefonok?

Az okostelefonok piacán vannak olyan gyártók, melyek csak a saját márkanevük alatt jelentetnek meg készülékeket. Jó példa erre az Apple, mely csak a prémium kategóriába sorolt iPhone-okat készíti. Ezek több verzióban is elérhetők, de még a leggyengébb változat is nyugodtan a csúcskategóriába sorolható.

De vannak, akik más brand alatt is készítenek kiváló készülékeket. Ilyen például a Xiaomi, mely ma már Pocophone és Redmi néven is készít okostelefonokat. Köztük olyanokat is, mint a Poco F4 5G a CoolMobile.hu-tól. De hozhatnánk példának akár a Huaweit is, mely a Honor márkanév segítségével próbálta menteni a menthetőt akkor, amikor az Egyesült Államok meghozta a cég ellen a szankcióit. Mint ismert, az USA biztonsági kockázatként tekint a telefonjaikra, így lett egy külön cégnek kiszervezve a Honor teljes gyártása.

Miért épp a középkategória?

A középkategóriás okostelefonok a legnagyobb mezőnyben, a legnagyobb konkurencia mellett kell, hogy megállják a helyüket. Ehhez pedig az kell, hogy valamivel kitűnjenek a többi közül. És épp ez az, ami miatt számos esetben olyan meglepő tulajdonságok is megjelennek egy-egy középkategóriás készülékben, amire elsőre nem feltétlenül számítanánk.

Ott van például a már említett Poco F4 5G, amiben egy olyan processzor kapott helyet, ami akár 3,2 GHz-es sebességre is képes, ami inkább már a csúcskategóriát jellemzi. És persze ahogy egyre több középkategóriás készülékben, úgy itt is megvan az 5G, vagy például egy jó minőségű 64 megapixeles főkamera. Ezek pár éve elképzelhetetlenek voltak ilyen szinten. Ma pedig már meg sem lepődünk rajta.

Miért is keressük hát ezeket az okostelefonokat?

Ennek több oka is van. Például amikor egy gyártó almárkát hoz létre, az nem azt jelenti, hogy elengedi a kezét. Sőt! Épp arról van szó, hogy maximálisan támogatja azt, azaz olyan minőséget tud garantálni (összeszerelésben, alkatrészekben), mint amilyet már megszokhattunk a fő márkaneve alatt.

A másik okot a Poco F4 5G-nél is már említett kiemelkedő tulajdonságok jelentik, melyek túlmutatnak a középkategórián. És ami még emellett szól, az épp az, hogy nem csúcskészülékről van szó, így még elfér benne egy FM rádió és például Bluetooth 5.2, amit sokan szeretnek használni a mai napig is.

Mindezt pedig természetesen az koronázza meg, hogy kiváló az ár-érték arányuk. Sokkal megfizethetőbb, pénztárcabarátabb áron juthatunk hozzá az ilyen okostelefonokhoz. Természetesen így nem fogjuk mindenből a legújabbat és legjobbat megkapni, de akinek nincs is erre szüksége, annak ennél optimálisabb választása aligha lehet. És épp ezért keressük sokan ezeket az okostelefonokat.

Cikk Címkék:
·
Cikk Rovatok:
Tech