márc 9, 2022
416 Megtekintés
Ipari felhasználású porszűrő – Minden, amit tudni érdemes róla! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Ipari felhasználású porszűrő – Minden, amit tudni érdemes róla!

Írta

Minden területnek megvannak a maga ismérvei. Olyan általános kérdésekként merülhet fel például, hogy milyen kihívásokkal kell majd számolni, vagy éppen milyen felszerelést igényel az adott munkakörnyezet. Az egyöntetű válaszokat a szakma beavatottjai jól ismerik.  De mi van azokkal, akiknek elkélne egy kis extra szakértelem?

Vannak szakmák, amikre kiváltképp igazak, hogy igényelnek speciális felkészültséget. Nem csak a termelés sikeressége végett, hanem a dolgozók biztonsága okán is. Ilyen szegmensekként tartjuk számon például a gyógyszer- és vegyipart, az élelmiszeripart, valamint a kemény anyag előállítást is, ahol a levegő minősége és annak frissen tartása életbevágó kérdés lehet.

Az ipari porszűrő pontosan az ilyesfajta problémák előfordulását hivatott megelőzni, hogy a megfelelő munkakörnyezet megléte által semmiféle fennakadás ne akadályozza a munkafolyamatokat és a munkaerő egészségét.

Porszűrő – Partner az egészség megőrzésében!

Az ipari eljárások során keletkezhetnek az egészségre káros melléktermékek. A dolgozók védelméért tehát rendkívül fontos biztonságossá tenni a környezetet. Egy magas minőségű porszűrő ezt a célt lenne hivatott betölteni. Azáltal, hogy megfogja a toxikus részecskéket, nem engedi azokat a légtérbe, így azt is gátolja ezáltal, hogy a veszélyes anyagok közvetetten a tüdőbe kerüljenek.

Kis alkatrész, nagyfokú védelem

Az emberi erőforrás védelme mellett a termelési szempontok sem elhanyagolhatók. A hatékonyság megőrzése, illetve növelése érdekében az ipari eszközök védelme is kiemelt szempontként szerepel a gyártás során. A minőségi ipari porszűrő használatával könnyen megnövelhetjük drága berendezéseink élettartamát, illetve a köztes, nem kívánatos karbantartási költségeket is redukálhatjuk.

Fontos, hogy a szakszerű használatra és az előírt ellenőrzések meglétére alapszabályként tekintsünk!

A forgalomban lévő gyári gépeket és berendezéseket időről időre kötelező bevizsgálni. Az ilyen ellenőrzések alól az ipari porszűrők sem képeznek kivételt.

 Ipari porszűrő fajtái és specifikációk – Milyen területeken alkalmazhatók?

Mint sok más ágazatot, a technológia újdonságai az ipari eszközök piacát sem kerüli el. A nehézipar is állandó fejlődésben van. A legújabb trendeket a kereslet maximális kiszolgálása érdekében folyamatos fejlesztésekkel és újításokkal követik le a gyártók és forgalmazók egyaránt.

Ebből a kínálatból választhatunk jelenleg:

Aszfalt-, és betongyártás

Duftshake

Külsős szakember segítsége nélkül telepíthető. Egyszerű, használatához csupán az elektromos tápra van szükség, sűrített levegőre nem. A csuklós fedélnek köszönhetően a működés ideje alatt is könnyen ellenőrizhető.

Silotop

A költséghatékony, modern nanoszálas szűrő elemei növelik a produktivitást. A kompakt kialakítása miatt a levegőfogyasztása minimális.

Üveg-, és faiparban is

A hengeres Wamflo

A szűrőbetét szerszámhasználat nélkül cserélhető, és akár negatív nyomású közegben is alkalmazható.

Emberi és állati élelmiszer feldolgozás

Wamair

Rozsdamentes acélból készül, így bírja a feldolgozáskor keletkező nedvességet. A piacon a legjobb ár-érték arányú termék. Sőt, még akár robbanásvédelmi panellel is igényelhető.

Összegzés

A legmegfelelőbb ipari porszűrő kiválasztásakor is rendkívül fontos a megfelelő minőségű és mennyiségű információ beszerzése. A bizonytalanabbaknak, illetve azoknak, akiknek még mindig maradtak kérdéseik, érdemes lehet szakember segítségét kérni. Aki viszont elég tapasztaltnak tartja magát és csak egyfajta frissítőként olvasta cikkünk, annak sok sikert kívánunk a mihamarabbi jó vásárláshoz!

Cikk Rovatok:
Tech