jan 23, 2021
546 Megtekintés
1 0

Megvenném a Vakcinámat

Írta

Nos, én bevallottan nem vagyok kompetens annak eldöntésére, hogy melyik vakcina jó vakcina, és még az is lehet, hogy a halott covid vírus a jó covid vírus, ezáltal a kínai vakcina a tuti, de…

Kásler úr Facebook fiókjában közzé tett videójában nyilatkozott ma arról, hogy mi várható az uniós vakcina beszerzések területén.

Ami felkeltette a figyelmemet, az abbéli óhaja, ami valahogy így hangzott el ugyanitt:

„…oldódik Magyarországon, hogy én ezt a vakcinát szeretném, én azt a vakcinát szeretném,” illetve még, hogy „Amik általában a propaganda hatására megjelenő véleményeket tükrözi, előítéletekre alapul nagyon sok esetben, illetve politikai rendszerekre vetítik…”

Nos, én bevallottan nem vagyok kompetens annak eldöntésére, hogy melyik vakcina jó vakcina, és még az is lehet, hogy a halott covid vírus a jó covid vírus, ezáltal a kínai vakcina a tuti, de… Kásler úr ezzel tényleg önkéntelenül is ráhibázott.

Ugyanis ha már a politikai rendszereket tekintjük, van ugye ez a kínai kommunista politikai rendszer, meg ez az orosz nem is tudom milyen, de már egyáltalán nem kommunista, talán leginkább vadkapitalista politikai rendszer (suttogó hang oldalról: hhhdiktatúráákhhh…), melyek jelenkori történelmünk alapján szemlélve a haladó világhoz képest politikailag mindenképpen elmaradott közeget jelentenek.

A két ország politikai rendszere egymástól is különbözik fejlettségben. Ha sorrendet kellene felállítani, az oroszt fejlettebbnek gondolom a kínainál, de így sem éri el az Európai Unióban létező államok politikai kultúráját, fejlettségi szintjét. (a gazdasági fejlettséget most ebbe nem érdemes belekeverni)

A kínai vakcina (Sinopharm által gyártott, amiből kormányunk milliós tételt venne) Duda Ernő szegedi virológus professzor szerint „…lényegében olyan módszerrel készült vakcina, amit százötven évvel ezelőtt Pasteurék már kifejlesztettek”. Elölt teljes covid vírusokat juttatnak be a szervezetünkbe vele, valójában vakon hagyva az egészségügyet a lehetséges kimenetelről, tekintve, hogy

Az orosz vakcinának pedig (Szputnyik V) a közönséges megfázás tüneteiért felelős adenovírusokon alapszik a hatásmechanizmusa. Ebből megrendelt kormányunk 2 millió adagot, mellyel egymillió embert be lehet oltani. Ez már ettől függetlenül sokkal korszerűbb, azonban nem esett át 3-as fázisú klinikai vizsgálaton.

(Kásler úr december 31-én közölte, hogy 3-as fázisú klinika vizsgálatot indítanak a vakcinára, míg Gulyás úr, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön már arról beszélt, hogy az OGYÉI tömeges oltásra találta alkalmasnak ezt a vakcinát. Tekintve, hogy még nem futhatott le a 3-as fázisú klinikai vizsgálat, újra bebizonyosodott, hogy az idő relatív)

Visszatérve a szállító országok politikai fejlettségére, úgy gondolom, hogy párhuzam vonható a politikai fejlettség és a kínált vakcina megoldások között. És bizony, az átlagember politikai rendszerre vetíti azt is, hogy mennyire bízik meg a felkínál (ráerőltetett?) megoldásban.

Magam is így vagyok vele. Szeretném elkerülni a kínai oltást. Ajánlanék is egy megoldást!

Mi lenne, ha piaci alapon közelítenénk meg a szituációt? Tudjuk, hogy minden évben aki kéri, beoltathatja magát influenza ellen. Ez hol díjmentes, hol pedig fizetni kell érte. Maradjunk ez utóbbinál.

Mi lenne, ha a hivatalos beszerzésen felül egészségügyünk értékesítésre is rendelne a vakcina változatokból?

Mindenkinek megvan a saját magához való véleménye (ha már esze nem is minden esetben). Én is épp a sajátomat írom le. Amennyiben akad olyan átlagember, aki fizetne is a vakcináért, mi lenne ha, választhatna cserébe, hogy melyiket is adatná be a pénzéért cserébe?

Tudom, nem lennének sokan, mert a vakcina ingyenes lesz, hiszen a járványt meg kell fékezni. Viszont az oltás regisztrációnál ha lehetne jelezni, hogy fizetnék érte, de ezt, vagy azt a bizonyos vakcinát kérem pontosan, azzal sok ellenszelet fogna ki a kormány az ellenszelelők (muhaha) vitorlájából.

Jól járna a költségvetés is, jól járna a hőzöngő is, ha biztosra szeretne menni, hogy például nem a kínai vakcinát kapja és jól járna a gazdaság is. Javaslom megfontolásra. Na persze csak akkor, ha nem több százezrekért adnák az oltást, de mivel ezeknek viszonylag alacsony a bekerülési költsége darabra vetítve, úgy gondolom, hogy maximum pár tízezres tételt jelentene a pénztárcának.

Én megvenném a vakcinámat!

URL:
Cikk Rovatok:
Vélemény

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.