nov 16, 2023
42 Megtekintés
Hogyan oldjuk meg az otthon készített kozmetikai és tisztálkodószerek tárolását? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Hogyan oldjuk meg az otthon készített kozmetikai és tisztálkodószerek tárolását?

Írta

A drogériák és a különböző üzletláncok polcai csak úgy roskadoznak a számtalan kozmetikai szertől, de vajon ezek mind egészségesek? Jó hatással vannak a szervezetünkre? Sajnos egyáltalán nem biztos, hiszen a sokféle összetevőnek nem mindegyike ártalmatlan ránk nézve.

Emiatt nagyon sokan élnek ma már az otthoni kozmetikumkészítés lehetőségével. Könnyen beszerezhetők a hozzávalók, akár egy webáruházból is megrendelhetjük ezeket. Ám a tárolásukat is meg kell oldani, de ez sem lehet probléma, mert az Allinpackaging.hu tárolók sokaságát kínálja.

Mibe tegyük a kész termékeket?

Ha elkészültünk a natúr kozmetikai szerekkel, nem maradhatnak az edényben, amiben kikevertük őket. Gondoskodnunk kell a megfelelő tárolásukról, ami óvja a szennyeződésektől, megóvja minőségét és állagát a kész terméknek.

A tusfürdő, a sampon, a folyékony szappan vagy a testápoló flakonba költözhet, ezekből számtalan méretű áll rendelkezésünkre. Attól függően válasszunk, hogy mennyit készítettünk az adott kencéből, de más szempontokat is figyelembe vehetünk.

Ha például egy rövidebb utazásra készülünk, a kompakt méret ideális lehet, mert sokkal könnyebben el tudunk pakolni a bőröndben. Kisebb adagokra is porciózhatjuk a jó minőségű krémeket, tisztálkodószereket, hiszen akár ajándékba is kitűnőek. Adhatunk az ismerőseinknek egy kis ízelítőt, aztán ha sokan megszeretik, megalapíthatjuk a saját márkánkat is. Egy kezdő vevőkörünk már biztosan lesz.

Milyen csomagolási módok léteznek még?

Az arckrém szépen mutat egy tégelyben, ami lehet akár üveg is, de házi készítésű krémdezodorunkat is tárolhatjuk benne. Az ajakbalzsamokhoz vásárolhatunk rúzstokot, amiből komfortosan tudjuk használni, a fogkrémhez pedig tubust válasszunk.

Ha külön szerezzük be a tárolókat és a kupakokat, akkor figyeljünk oda rá, hogy tökéletesen passzoljanak egymáshoz. Amelyiknél szükségét érezzük a gyermekek védelmének, gyerekzáras kupakkal lássuk el.

A folyékony szappant zárjuk le pumpával, amellyel könnyebb és egyenletesebb adagolást érhetünk el. A tusfürdők, samponok és a testápolók is kaphatnak pumpás adagolót. Ha a termék valamely összetevője érzékeny a fényre, akkor sötétített tárolóban érdemes tartani.

A házi kozmetikumkészítés előnyei

Ha mi készítjük el a szépségápolási és tisztálkodószereket, a bőrünk nagyon hálás lesz. Mi dönthetjük el, hogy milyen alapanyagokat teszünk bele, úgyhogy egészen biztosan nem fogjuk mérgező adalékokkal telepakolni.

Arról nem is beszélve, hogy személyre szabott, a saját ízlésünknek és igényeinknek megfelelő pipereholmikat kapunk. Ráadásul nem fogják irritálni a bőrünket sem, mivel eleve nem tettünk bele olyan összetevőt, amire érzékenyek vagyunk. Nem lesz mellékhatásuk, tiszta, vegyszermentes és minden bőrtípusra alkalmas kozmetikai szerek sorakoznak majd a fürdőszobai szekrényen. Ha pedig nagyon belejövünk az izgalmas kavargatásba, folytathatjuk a sort a tisztítószerekkel.

Cikk Rovatok:
Egészség