jan 15, 2024
20 Megtekintés
Vajon mi a leghatékonyabb módja a végleges szőrtelenítésnek? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Vajon mi a leghatékonyabb módja a végleges szőrtelenítésnek?

Írta

A szőrtelenítés minden korban a szépségápolás része már évezredek óta. Az ősi egyiptomi kultúrában is használtak borotvát és gyantát a szőrszálak eltávolítására, más korokban pedig éles kagylóval, tűvel vagy különböző vegyszerekkel próbálták meg selymessé varázsolni a bőrt.

Napjaink modern technológiája már lehetővé teszi, hogy kíméletes módon, végleg megszabaduljunk a szőrtelenítés problémájától. Az Aesthetica Orvosi Központ lézeres szőrtelenítő kezelésével néhány alkalmat követően többé nem lesz szükségünk egyetlen kellemetlen eljárás használatára sem. Hogy pontosan milyen módon képes a lézer energiája véget vetni a szőrnövekedésnek, erre is kitérünk a cikkünkben.

Leggyakoribb szőrtelenítési mód

Mindenki másként oldja meg a szőrtelenítést, de valamennyi módszerben közös, hogy ismétlődő folyamat, melyet állandóan megszenvedünk. A leggyakrabban a borotválást választják a szőrtelenítésre, melynek hatása csupán 1-3 napig tart. Azért is kedvelt módszer, mert könnyen elérhető bárki számára a biztonsági borotva, és pár perc alatt megoldható a szőr eltávolítása.

Sajnos azonban sok esetben fordul elő, hogy bőrirritáció vagy szőrbenövés következik be, esetleg a borotva megsérti a bőrünket, amely begyullad és számos kellemetlen percet okoz. Ráadásul a vörös, irritált bőr esztétikailag is elcsúfítja látható testrészeinket. Emellett pedig újra és újra el kell végeznünk a műveletet.

Fájdalmas szőrtelenítő eljárások

A gyantázás és az epilálás ugyan jóval hosszabb ideig nyújt szőrtelenséget, mégis hasonlóan a borotváláshoz, ismétlődő folyamat. Három-négy hétig ugyan elfelejthetjük a szőrtelenítést, de mindez azért jár némi kellemetlenséggel. Mindkét eljárás során a szőrszálak kitépésre kerülnek, amely miatt gyakori a szőrtüszőgyulladás

A fájdalmas szőreltávolításhoz különféle eszközöket is használunk, így egy jó minőségű epilátor mindenképpen szükséges, mely nem tépi meg a bőrt, vagy kozmetikus segítségével történik a szőrtelenítés, ami valljuk be, nem túl olcsó megoldás. Szerencsére a lézeres szőrtelenítéssel kíméletes módon, pénzt és időt spórolva vethetünk véget az állandó problémának.

A lézeres szőrtelenítésről

A lézeres szőrtelenítés végleges megoldást kínál számunkra. Néhány alkalom után már látványos eredmények érhetőek el. A selymes, puha bőr már nemcsak vágyálom lehet, hanem életünk végéig tartósan elérhető ezzel a beavatkozással. A legmodernebb technológiával végzett eljárás során három lézer energiáját használják, melyek különböző mélységekbe jutva, célzott módon pusztítják el a szőrtüszőket. Csak apró pihék jelennek meg a bőrön, melyek szinte láthatatlanok, így nincs többé szükség a szőrtelenítésre.

A modern technológia a szőrnövekedés minden aspektusára hatással van, ezzel biztosítható a bársonyos bőr. Egyéni preferencia alapján választunk a szőrtelenítő eljárások közül, de ha valóban hatékonyan szeretnél megszabadulni a szőrszálaktól, válaszd a biztonságos lézeres szőrtelenítést!

Cikk Rovatok:
Egészség