aug 6, 2022
768 Megtekintés
Kerti kemence építő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Kerti kemence építő

Írta

Szeret időt tölteni a kertben? Ha igen, akkor talán érdekelheti egy saját kerti kemence építése!

A kerti kemence nagyszerű módja a zöldségek szárításának, sütésének, és húsok füstölésére is kiválóan használható, és természetesen a kert legfigyelemfelkeltőbb látványossága.

Kerti kemence építés

A ma ismert kemencék fejlődése a 15. század második felében kezdődött, ámbár már korábban, a honfoglalás idején is készültek kemencék.

Őseink jurtaszerű sátrakban vagy földbe mélyített veremházakban éltek, ahol belülről fűthető, földbe vájt tűzterű kemencéket használtak.

A kemencék virágkora a 19.századra tehető, viszont a 20.században megjelenő gáztűzhelyek megfosztották trónjától, és lassacskán eltűntek a háztartásokból.

A kemencéket régebben három típusra lehetett csoportosítani:

  • sütésre és főzésre használatos kemencék
  • szárításra és pörkölésre használatos kemencék
  • füstölő kemencék.

Manapság leginkább a kültéri szimpla vagy dupla falú kemence hódít, ami lehet hagyományos vagy modern, illetve minimalista stílusú, szögletes vagy köríves formájú.

A kerti kemence lehet szabadon álló vagy tetővel fedett, viszont fontos kiemelni, hogy a kemence időtállóságához hozzátesz az is, hogy ki van-e téve az időjárás viszontagságainak és éri-e csapadék rendszeresen, ezért célszerű fedett kerti kemencét készíttetni.

Mielőtt belevágunk a kerti kemence építésbe, alaposan gondoljunk végig néhány fontos szempontot.

A kerti kemence elhelyezése az egyik legfontosabb szempont, hiszen elegendő helyre van szüksége, távol a szomszédoktól a jó viszony megőrzésének érdekében.

Fontos, hogy fix talajra épüljön, hogy ne süllyedjen meg a későbbiekben sem.

A kerti kemence tervezésekor kiemelt figyelmet kell fordítani a kémény és a füstcsatornák elhelyezése, ugyanis, ha nem megfelelően vannak elhelyezve, a füst kiszökik a kemencéből, és korom képződik az épület tetején. Így nem árt, ha segítségül hívjuk a Kemax kerti kemence építő céget, hogy hozzáértőkre bízzuk a feladatot.

A Kemax a kerti kemencéinket olyan speciális technikával építi, amely megakadályozza a fent említett problémát, ráadásul tapasztalt csapat segít a tervezésben és a kivitelezésben.

Kerti sütő építés

Mielőtt kerti sütő építésére adná a fejét, gondoljon végig néhány fontos szempontot!

Mire szeretné használni a kerti sütögetőt? Milyen ételek elkészítésére legyen alkalmas? Hány emberre szeretne főzni?

Melyik az a sütő-főző hely, ami leginkább illik elképzeléseihez és otthonához?

Kemence építés ára

A kemenceépítés ára számos dologtól függ, hiszen nem mindegy, hogy milyen alapanyagot választunk, illetve számolni kell a munkadíjjal is.

Amennyiben nem vagyunk biztosak benne, hogy megengedhetjük magunknak a kerti kemence építését, kérjünk személyre szabott árajánlatot az adott kerti kemence építő cégtől.

A Kemaxnál akár weboldalunkon keresztül is felvehetjük a kapcsolatot, hogy árajánlatot kérhessünk.

Összegzés

A Kemax mindig ügyel az anyagok kiválasztására és az elhelyezések pontosságára, így bátran bízza rájuk kerti kemencéjének megépítését!

Cikk Címkék:
· ·
Cikk Rovatok:
Egyéb