márc 31, 2021
1386 Megtekintés
Fejtsük meg együtt a jövőt! A 3 legnépszerűbb jóslás fajta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Fejtsük meg együtt a jövőt! A 3 legnépszerűbb jóslás fajta

Írta

A jóslás egyike azoknak a misztikus tevékenységeknek, melyek évezredek óta folyamatos fejlődésben vannak.

Minden kultúrában és civilizációban más és más módon jelennek meg, és mindegyikből van mit tanulni. Szerencsénkre soha nem volt olyan színes és izgalmas a jóslás tudománya, és az azt övező irodalom, mint ma.

Ebben a cikkben a jóslás 3 legnépszerűbb fajtáját mutatjuk be, amelyek közül kiemelten népszerű a tarot jóslás.

A jóslás története

A jóslás története minden bizonnyal régebbre nyúlik vissza, mint amilyen időkről bármilyen feljegyzéseink lehetnének. Sokan egyes barlangrajzokra jóslatként tekintenek, az ókori görögöknek pedig már külön intézményei voltak, melyek jóslással foglalkoztak. Napjainkra számtalan módszer és eszköz jelent meg, amelyek közül a tarot jóslás az egyik legnépszerűbb. Egy tarot kártyapakli segítségével a jóslás magadnak otthon is lehetségessé vált.

Tarot jóslás

A tarot jóslás a legismertebb jóslásfajta a 21. században. A tarot jóslás gyorsan, személyre szabott eredményt tud adni az életünk azon részére vonatkozóan, amelyre szükségünk van. A szerelmi jóslás végett létezik szerelmi tarot, és ha a pénzügyi jóslás az, amire kíváncsiak vagyunk, akkor a munka tarot fogja meghozni az eredményt.

A tarot kártyacsomag 78 darab lapból áll, amelyek között megtalálható a kis arkánum 56 és a nagy arkánum 22 lapja. A legnépszerűbb kártyacsomag a Rider-Weite, amely a 20. század elején jelent meg.

Tenyérjóslás

A tenyérjóslás egy nagyon hosszú múltra visszatekintő jóslás fajta. 1500 évvel ezelőttről is vannak arra utaló papiruszok és kőbe vésett írások, melyekből arra lehet következtetni, hogy akkoriban is gyakorolták már a tenyérjóslás művészetét. A tenyérjóslás a kézolvasás művészete, amely a kézforma alapján az egyént a négy alapelemnek megfelelő tulajdonsággal ruházza fel.

Horoszkóp

A horoszkópok eltérnek a többi jóslástechnikától, mivel predesztinációt feltételeznek. Tehát az az előfeltételezés jár az asztrológiával, hogy az ember sorsa már születése pillanatában eldőlt, míg más jóslás módszerek mindig helyet hagynak a bizonytalannak, és gyakran megváltozhatnak a jóslatok. Az asztrológia a csillagok és bolygók állásából egy egyén születése időpontja alapján igyekszik megjósolni az illető jövőjét.

Összegzés

A jóslást értelmezhetjük úgy, mint egy problémára adott javaslat, de úgy is, mint a jövő felfedezése. A tarot jóslás egy olyan személyre szabott jóslási forma, amely megmutathatja a kiutat a nehéz helyzetekből, és segít dönteni, ha bizonytalanok vagyunk életünk egyes kérdéseivel kapcsolatban.

Cikk Rovatok:
Szórakozás