jún 10, 2021
427 Megtekintés
0 1

Karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába

Írta

A májusi nyitás után június 10-én újabb könnyítések léptek életbe Ausztriában – írja az Austria.info.

Az ún. biztonságos országokból, köztük Magyarországról is előzetes elektronikus regisztráció és karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába.

Ugyanakkor a belépéshez továbbra is szükség van negatív koronavírus-tesztre, érvényes védőoltásra vagy gyógyulási igazolásra (3G-szabály). Amennyiben valaki a tesztet a határátlépés utáni 24 órán belül kívánja elvégeztetni, továbbra is fennáll az előzetes regisztrációs kötelezettség.

Utóbbi esetben azonban – hazánkkal ellentétben – a teszt ingyenes. Ennek elvégzésére a kijelölt „tesztutcákban” van lehetőségünk.

Ausztria továbbra is sikeres a koronavírus-járvány visszaszorításában a következetes intézkedéseknek köszönhetően. Ezért széleskörű nyitás vált lehetővé, különösen a gasztronómia, a szálláshelyek, a kultúra és a szabadidő területén.

Az üdülés Ausztriában végre újra lehetséges!

Természetesen különleges intézkedések vannak érvényben mindenki biztonsága érdekében. Számos tevékenységhez szükséges bemutani egy friss negatív teszteredményt, az oltási igazolványt vagy egy korábbi fertőzésről szóló igazolást. Ausztria világszerte a vezető országok közé tartozik az elvégzett koronavírus-tesztek számát illetően (heti 2,5 millió, és ingyen!), és a tesztinfrastruktúra természetesen a vendégek számára is elérhető.

A beutazás tehát számos országból, köztük Magyarországról is előzetes elektronikus regisztráció és karanténkötelezettség nélkül lehetséges.

Letölthető tájékoztató

Karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába

Cikk Rovatok:
Külföld

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.