okt 22, 2021
477 Megtekintés
0 0

Hogyan kerülheti el egy kezdő sportfogadó, hogy pénzt veszítsen

Írta

Az emberek több ok miatt használják a sportfogadást, van, aki csak a kikapcsolódást keresi benne, míg mások nyereményt szeretnének elérni vele. Ehhez a legjobb tudásukat használják fel, mégis sokaknak egyszerűen nem fordul pozitívba a mérleg nyelve.

Ebben a cikkben olyan tanácsok ismerhetők meg, melyekkel kezdőként is elkerülhető a túl sok pénz elvesztése, így a bankroll több fogadásra tart ki.

Hiába hatalmas a választék, mindig megfontoltan kell fogadni

Kezdőként nagyon nehéz átlátni a sportfogadási oldalak kínálatát, hiszen az webhelyekre érkezve egyből sokféle esemény odds-ával lehet találkozni. Ha csak a számokat nézi valaki, akkor elkezdi egymás után bejelölni a kisebb szorzókat, így végül nagyon sok eseményt küld be egyetlen szelvénnyel.

Ugyanez a végeredmény, ha a fogadások a focira vonatkoznak vagy a bukméker kategóriáit kezdi tallózni a játékos. Már ezekből is tucatnál több van, melyeket megnyitva ott vannak az egyes sportpiacok, majd azokon belül a nagyon sok esemény. Aki most kezdi a fogadói karrierjét, csak azt érzi, hogy egyre érkeznek az ajánlatok, és önkéntelenül elkezd rájuk fogadni.

Az igazán profi játékosok a túl sok eseményből álló fogadás helyett inkább néhány, jól kigondolt eseményre fogadnak. Ezeknek így alaposabban utána tudnak járni, mintha szétapróznák a figyelmüket a sokkal több dolog felé.

Érdemes több bukmékert használni

Az e-szerencsejáték piacon nagyon sokféle fogadási szolgáltató működik, melyek egymással is versengenek az ügyfelek figyelméért. A profi játékosok több bukmékert is használnak a nyeremények eléréséhez, és kezdőként is meg kell tanulni több helyre figyelni.

Természetesen az nem várható el egy olyan játékostól, aki még csak most ismeri meg a piacot, hogy azonnal megtalálja a legjobb helyeket. Erre valók az olyan portálok, melyek folyamatosan tesztelik a bukmékereket, majd ezekről részletes beszámolókat írnak. Mögöttük mindig profi szakértői csapat áll, így játékosként elég megfogadni a tanácsukat. Az ilyen helyeken többféle sportfogadási weboldalt is ajánlanak, a bemutató leírások alapján pedig már mindenki el tudja dönteni, melyik a céljainak megfelelő.

A sportfogadási oldalak sokféle promócióval próbálják magukhoz kötni a játékosokat. Az újonnan regisztrációknak általában nagylelkű üdvözlő bónusz jár az első befizetésre, ez komoly mértékben képes megnövelni a fogadásra költhető keretet. A már meglévő ügyfeleknek pedig rendszeres heti, havi, ünnepi vagy másféle promóciók állnak a rendelkezésükre azért, hogy minél több időt töltsenek el az oldalon. Több bukmékert használva lehetőség nyílik többféle üdvözlő bónusz és más promóció felhasználására, melyekkel még több hozható ki a kezdő tőkéből.

Van egy másik ok is, mely amellett szól, hogy a játékosok többféle fogadási oldalt is használjanak. A bukmékerek gyakran ugyanazokat az eseményeket kínálják, mint a konkurenseik, de az odds-ok a legtöbb esetben eltérőek. Így a játékosnak megvan az a szabadsága, hogy a neki kedvező nyereményszorzót választja ki, így többet hozhat ki ugyanabból a tétből.

Bár sem a promóciók, sem a nagyobb odds-ok nem tudják csökkenteni kezdőként a veszteségeket, arra kiválóan alkalmasak, hogy a nyertes fogadásokkal nagyobb mértékben ellensúlyozzák az elbukott téteket.

Bankroll menedzsment nélkül jó eséllyel bukás lesz a vége

Az igazán profi fogadók tudják, hogy mi az a bankroll menedzsment, hiszen ennek alapján teszik meg az újabb és újabb tétjeiket. Kezdőként is ennek felhasználására kell törekedni, így kisebb az esély a teljes tőke pár fogadáson történő elveszítésére.

A bankroll menedzsment arról szól, hogy a meglévő tőkét a játékos úgy tudja kezelni, hogy az minél tovább kitartson, ezáltal a hosszú távú eredménye pozitív legyen a játékok során. Hogy melyik a helyes stratégia, azt az aktuális helyzet, de az egyéni preferenciák is befolyásolják.

Van olyan megközelítés, ahol a meglévő összeget fel kell osztani kisebb, például pár dolláros részekre, majd egy-egy ilyen rész lesz a tét maximális összege. Ezután a játékos beküldi a fogadásait a bankrolljának harmadáig, és megvárja az eredményeket. Amikor az események véget érnek, megszámolja, mekkorára változott a rendelkezésére álló pénzösszeg, felosztja ismét ugyanannyi darabra, majd a tőkéje harmadával ismét fogad.

Egy másik féle bankroll menedzsment még egyszerűbben fogalmaz, hiszen ott a saját tőke 2-5%-át teszi fel a játékos egy fogadásra. Kezdőként érdemes inkább a 2%-ot választani, majd tapasztalatot szerezve kicsit növelni a tét mértékét. Amint a fogadás eredménye kiderül, a játékosnak át kell számolnia a bankrollját, majd ugyanakkora százalékkal újból fogadni.

Mindkét menedzsmentnek az az előnye, hogy sokkal kisebb az esély a teljes tőke elvesztésére, mint a vaktában történő fogadásnál. Ha egy fogadás nyertes, akkor nő a rendelkezésre álló bankroll mérete, és a következő tét is nagyobb lesz. Vesztes fogadásnál pedig kevesebb pénze marad a játékosnak, ezért a tét értéke is csökkenni fog. Mivel a vesztes tétek folyamatosan csökkentik a következőkben megtett összegek méretét, így tovább kitart a bankroll.

Természetesen egyik típusú tőke menedzsment sem garancia arra, hogy a rendelkezésre álló összeg nem fog elfogyni. De kezdőként hatalmas segítséget adnak ahhoz, hogy ne kelljen abbahagyni a fogadást csupán pár eseményre feltett, nagyobb vesztes tét miatt.

Cikk Címkék:
Cikk Rovatok:
Szórakozás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.