jún 12, 2023
104 Megtekintés
A foghiány rehabilitálása modern implantológiai beavatkozással  bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

A foghiány rehabilitálása modern implantológiai beavatkozással 

Írta

Amennyiben több, egymás mellett lévő fog is érintett, a pótlásukra különböző megoldások kínálkoznak. Például az egyenkénti pótlás implantátummal szóló koronával vagy az implantátumok összekötése híddal.

A szóló implantátumok előnyei

Az egyesével történő pótlás szóló koronával számos esztétikai és higiéniai előnnyel is bír, szemben a híddal összekötött opcióval. Ez utóbbinál ugyanis nincsen terhelve a köztes hídtag alatt a csontszövet, emiatt az íny és a csont egyre sorvad. További következmény, hogy az évek múlásával a híd és az íny közötti területen a nagyobb résekben könnyedén felhalmozódhatnak az ételmaradékok, emiatt nehezebbé válik a tisztántartása. A Halász Klinika speciális implantológiai beavatkozások által lehetőséget nyújt a részleges foghiány mielőbbi rehabilitására.

Fontos tisztában lennünk a ténnyel, hogy minél korábban megkezdődik a kezelés, annál szebb, megfelelően illeszkedő koronával gazdagodhatunk. Az implantátumok azonnal terhelhetők koronával. A legfőbb érv a húzást, fogelvesztést követő azonnali terhelés mellett, hogy ebben az időszakban jóval intenzívebb a csontszövet regenerációs képessége. Másrészt pedig elkerülhetők a foghiány szövődményei.

Milyen szövődményekkel számolhatunk kezeletlen foghiány esetében?

Elkülöníthetünk gyorsan végbemenő és lassabban, fokozatosan bekövetkező változásokat, amelyek nem csupán esztétikailag zavaróak, hanem gátat szabhatnak az eredményes kezelésnek is, emellett a mindennapokra is rányomja a bélyegét. Nem lehet elmenni amellett sem, hogy jelentős befolyással van az életminőségre is, ha például a gyakoribbá váló fejfájásokat, nyaki fájdalmakat is számításba vesszük. Az önbizalom alapja a gondtalan mosoly, az önfeledt öröm, de aki amiatt feszeng, mert nem érzi tökéletesnek a fogai állapotát, az idővel komoly teher lehet számára.

Pedig mindez elkerülhető, hiszen a modern implantológiai eljárások számos opciót kínálnak a foghiány megoldásaként. A legjobb, ha már az elején meggátoljuk az ínypapilla és a csontszövet nagymértékű sorvadását.

Súlyos változás például a fogak torlódása, a foghiány nehezebb tisztítása miatti ínygyulladás, amely az ép fogakat is veszélyezteti.

Megemlítendők a csonttasakok, valamint az éjjeli fogcsikorgatás is, amely egy végeláthatatlan ördögi kört indít el.

Speciális szakértelem, tartós fogbeültetések

Az implantológiai eljárások rohamos fejlődése és a fogpótlások bőséges választéka lehetőséget kínál, hogy mindenki megtalálja a legjobb opciót az ár, az esztétika és a tartósság szempontjait is figyelembe véve. A Halász Klinikán élen járnak a csontpótlásos-fogbeültetéses kezelésekben, ugyanakkor csontpótlás nélküli opciót is kínálnak, emellett a rosszul sikerült, máshol reménytelennek ítélt implantátumok eltávolításában is számíthatunk a segítségükre.

Cikk Rovatok:
Egészség