jún 8, 2020
506 Megtekintés
0 0

Megvan a déli part legújabb gasztrokikötője!

Írta

A balatonmáriafürdői PORT étterem&panzió tulajdonosa, Balla György nem hogy elkeseredett volna a járvány idején, hanem még nagyobb sebességre kapcsolt a tervezett átalakításokkal.

Így az övcsatorna melletti, kikötői hangulatú teraszos étterem most megújulva várja a vendégeket, hogy a dél-nyugati rész kihagyhatatlan gasztrokikötője legyen.

A minőségi ugrásnak voltak előzményei, a PORT a Magyar Konyha TOP10 kikötői éttermébe is bekerült, és 2019-ben a marhaszegyes ciabatta elnyerte a beach food verseny 2. helyét. A beach food és a laza hangulat marad, de a két helyet (port burger & port étterem) összevonják, hogy egy minden igényt kiszolgáló éttermet hozzanak létre.

gasztrokikoto port deli partLássuk, mi minden változik:

  • Marad a laza kikötői hangulat, a jó borok, kávék az ételek mellett, a növényekkel körbevett mediterrán terasz
  • Előnyben a régiós ízek, a házi készítésű alapanyagok, a helyi termelőkkel való együttműködés
  • Új séf a házban! Horváth András nagy tervekkel érkezett a Kristinus Borbirtokról. A kisujjában van a modern konyha ismerete, számos helyen dolgozott a Balaton mellett, és külföldön is. Az ő vezetésével alakul ki a szezonális étlap.
  • Az étterem feletti 4 csillagos panzió egyedülálló a környéken, hiszen az itteni vendégek a parton reggelizhetnek, a panzióhoz pedig belső medence is tartozik – érdemes akár egy estére is elugrani Máriafürdőre.
  • Az idei évre a PORT tematikus hétvégékkel készül, híres kikötők hangulatát és ételeit idézik majd meg a Balaton partján.
Cikk Címkék:
· ·
Cikk Rovatok:
Gasztro

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.