Ebben a bejegyzésben dedikáltan a Damoiseau rumok különleges mivoltát szeretnénk hangsúlyozni. Vagyis azzal kapcsolatos érdekességeket osztunk meg, hogy pontosan miben is rejlik ennek a speciális italnak a varázsa.
Ennek jegyében teszünk némi történelmi kitérőt, hogy aztán részleteiben is rátéshessünk a Damoiseau egyedi jegyeinek a forrására.
A Damoiseau történetéről röviden
A történet szálai egészen 1942-ig nyúlnak vissza, amikor Roger Damoiseau a mérnöki területet maga mögött hagyva autodidakta módon kezdett el tüzetesebben is a rummal foglalkozni. Tette ezt meglehetősen komoly sikerrel, nagyban kiaknázva a Guadeloupe rumban rejlő lehetőségeket.
Miután teljes egészében kifizette a brand eredeti birtokának adósságait, irgalmatlan vagyonra tett szert. Közben szép lassan átadta a helyét közeli rokonainak, az általa tökéletesített rumot pedig különféle rendezvényeken igyekezett népszerűsíteni.
Egészen sajátságos metódust alkalmazva a gyártás során, hiszen a Damoiseau rumok nem melaszból, hanem a cukornád friss és édes levéből érik el egyedülálló jegyeiket.
Néhány speciális érdekesség a Damoiseau rumok világából
A Roger Damoiseau által adósságtól megmentett Bellevue-birtok kapcsán fontos lehet tudni, hogy korábban a lekvár- és édességkészítés fellegvárának számított. Hősünk viszont a rumkészítés féltve őrzött titkait elsajátítva szeretett volna igazán maradandót alkotni.
A napsütéses mikroklíma és a cukornád növekedését serkentő mészköves talaj egyébként nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ez sikerülhetett is neki. Tegyük gyorsan hozzá azt, hogy nemes indíték vezérelte őt ebben a cselekvéssorozatban.
Az iDrinks weboldalán beszerezhető rumok, többek között a Damoiseau rumok készítői küldetésként tekintenek arra, hogy feltárják a sokszínűséget.
A Damoiseau rumok további várható fejlesztései
Érdekes kérdésnek számíthat, hogy egy rumokhoz értő szakember vajon miként gondolkodik a jövő irányaival és lehetséges fejlesztéseivel kapcsolatban.
A Damoiseau vállalatnál egyértelműen az látszik, hogy a jövőbeli sikeres működés kulcsa az automatizálásban rejlik. Ami náluk korántsem csak egy divatos kifejezés, hanem nagyon is a gyakorlatban történő megvalósításra utal.
Egész pontosan arra, hogy lehetőség szerint minél több területen felgyorsíthassák a termelés folyamatát. Automatizálás révén elérhető ugyanis a hatékonyabb palackozás, nem beszélve az érlelési rendszer fejlesztésében rejlő potenciálról.
Őszintén szólva tűkön ülve várjuk, hogy ezen irányok mentén a Damoiseau rumok még különlegesebb ízekkel kápráztassanak el minket.